Няколко интересни идеи как да украсим старите си обувки


Толкова обичате тези обувки… но любимия Ви чифт, толкова удобни и комфортни вече са износени и леко по захабени… Какво да направите? Извадете старите обувки от гардероба и нека с няколко простички стъпки да  им вдъхнем отново живот!heels1 Предлагаме ви стъпка по стъпка как може да направите от нищо – нещо наистина свежо и в крак с тенденциите.

Първото нещо, от което се нуждаем са чифт боти или най-обикновени дамски обувки, желателно е да са на висок ток, за да акцентираме именно в тази част, и някакви бижута по собствен избор (огърлица, гривна, пръстен). Необходими ще са ни още нож, клещи и кабърчета.

Направете два малки прореза (колкото ширината на кабърчето) с острието на ножа около центъра на задната част на обувката докато не стигне до вътрешната страна. Сложете по едно малко „пръстенче“ на всяко от остриетата на кабърчето  и после натиснете здраво, докато сте сигурни, че няма опасност да падне. Повторете това още веднъж и за лявата, и за дясната страна на обувката.

heels4

Вземете огърлицата и я отрежете на равномерни части, като внимавате да не се скъса.  Вижте как ще седи на обувката и дали разстоянието между всяко едно е еднакво. „Два пъти мери, веднъж режи“.

Прикрепете вече готовата „украска“ към кабърчето с помощта на клещи.  Повторете с другия край.  Отрежете малко от дължината, ако е необходимо, за да не се настъпва все пак.

Може да премахнете някои от „украските“ и да закачите по-тежки например, за по-голямо разнообразие.  Сложете по още един кабър от всяка страна няколко сантиметра по-надолу.  Ето това вече е и крайният резултат. Изглеждат очарователно!

heels5

Източник: 4anta.com

Ако този сайт ви допада, можете вземете нашия rss

Етикети: , , , , , , , , ,

Скорошни публикации

Връзки