Незаменимият моден аксесоар – шалът


Модни шалове  2011През последните няколко години шалът се превърна в неизменна част от модния гардероб на всяка жена. Шаловете са се появили в Древен Китай преди около две хиляди години. Воините ги използвали, за да обвиват шиите си и да ги предпазят от силните ветрове и студове.

През двадесет и първи век дизайнерите превърнаха шала в необходим аксесоар за всяка елегантна жена и дори за мъжете. Днес за създаване на шалове се използват всевъзможни материи – от прозрачен шифон до груби платове, напомнящи чували.

Модерно е шалът и чантата да са в един тон, а обувките вече може да са съвсем различни на цвят от чантата. През тази година на мода са шалове от коприна, лен, памук, кашмир, вълна и техните съчетания.

За пролетния сезон е изключително актуална тънката вълна. Благодарение на новите технологии вълната вече може да е полупрозрачна и мека, без изобщо да боцка.

Още по-добър вариант е смесването на вълна с коприна, което й придава по-мека структура и добавя блясък. Коприната, която е вечен материал за шалове, тази година е на върха.

През новия сезон са актуални шалове от груба коприна, която има особена фрактура и добавя модерния през този сезон обем. Комбинациите от коприна с лен или с памук още повече обогатява плътността на плата.

На мода са мачканите материи, които придават плътност и въздушност на шаловете. През пролетта са актуални сочните нюанси на цитрусовите плодове – портокал, лимон и лайм.

Не им отстъпва и модерната през тази година фуксия, както и наситеното лилаво. Световноизвестните дизайнери предлагат страхотен коктейл от всевъзможни сини и зелени нюанси.

Основно правило на сезона е цветовете да са дълбоки и ярки. Все още са модерни принтовете на тема флора и фауна, но придобиват по-абстрактни и размити форми.

Все по-често се случва не шалът да се съчетава с облеклото, а облеклото да се подбира в съответствие с цвета и стила на модерния шал.

През тази година е на модата пареото, което е перфектно за плажа, но вече се приема добре е в града, особено ако времето е много горещо. В градски условия обаче се носи парео от плътна материя като лен.

Пончото и пелерините са модерни през тази пролет и ще придадат шик на силуета ви, особено ако сте високи и слаби. Когато са с качулки, те са идеални за романтичните натури.
Източник: ezine.bg

Ако този сайт ви допада, можете вземете нашия rss

Етикети: , , , ,

Скорошни публикации

Връзки