Модните тенденции-Драперията


jovani-dulgi-rokliПрез този сезон дизайнерите правят предложение за пътешествие до древна Елада. Именно  ренесансовите  рокли са взаимствани конструкцията си на древногръцките туники, и превръщат женския образ в сходство с богините.

И така дизайнерите се увлякоха по драпировката още през зимата, но сега за топлите летни дни тя става още по- предпочитана.

Естествено, нейното въздействие е още по-хипнотично, когато е изпълнена с ярки цветове – изумрудено, коралово, портокалово, тъмни наситени или пастелни тъкани. Но именно светлия фон придава на извивките архитектурна чистота и поетична хармония.

Ефирните коприни и шифони, мекия памук и тънката вълна, блестящата органза и ламе, тежък брокат – това са материите, на които моделиерите отдават внимание за тази пролет, препрлитащи ги около тялото, за да създадат меки обеми. Като същевремено са още по-добри, защото запазват яснотата на силуета.

Драпираните елементи са изключително удобни за тези, които ги носят, а у околните създават съвсем различно впечатление на загадъчност, привлекателност и женственост. Но за тези облекла трябва сериозна грижа.

Към дневната къса или средна по дължина рокля може да се добави прилепнало по тялото сако в стил милитъри, кожен колан, масивни бижута и агресивни, груби обувки. Понеже пищната повърхност не позволява такива аксесоари, към дългата вечерна рокля може да се добавят сандали в гръцки стил.

Източник: kozmetikata.com

Скорошни публикации

Връзки