За дизайнерът Маноло Бланик и обувките


Истински култ в съвременната мода е Manolo Blahnik , заради умението му да създава шедьоври  – невероятно секси обувки с фин и изискан силует. Такива обувки, които могат да подобрят не само настроението, но и да променят излъчването на всяка жена. Идеален аксесоар със собствен характер.

image1„Обувките помагат в промяната на една жена.“ казва Маноло Бланик.

У нас името на дизайнера доби популярност благодарения на сериала „Сексът и градът“ и любовта на Кари Брадшоу към марката.

Самият Маноло Бланик е роден през 1942 на Канарските острови. С майка си (испанка) и баща си (чех) често пътува до Париж и Милано, където баща му посещава шивачите, а майка му пазарува – дрехи.

Интересът на  Маноло Бланик към модата е инспириран от тези пътешествия извън родното му място.

Голямото начало за  Маноло Бланик е през 1972 година, когато прави първата си колекция за Лондонския дизайнер Ossie Clark.

Дотогава той получава образованието си по архитектура и литература в университета в Женева и работи като фотограф за кратко.

Амбициите му са насочени към театъра -  Маноло Бланик мечтае да създава театрални костюми.

Тогава обаче главният редактор на Vogue, Diana Vreeland вижда неговата колекция от обувки и остава впечатлена.

Известен с безукорния си поглед към детайлите, след като отваря знаковия си първи магазин в Лондон, Маноло Бланик започва да добива все по-голяма популярност. Отваря втория си магазин в Ню Йорк и след това друг – в Лас Вегас и стремглаво заема почетно място сред любимците на известните – Принцеса Даяна, Джери Хол, Кайли Миноуг, Мадона.

Дори веднъж кралицата на поп-а определя своите Manolo Blahnik като „по-добри от секса“.

Да притежаваш чифт Manolo Blahnik е нещо, за което не само можеш да мечтаеш, но и да сбъднеш. Тези обувки са въплъщение на самия блясък и намек за секс. Обувките на Маноло Бланик, наричани фамилиарно „Manolos“ определено са фаворит сред брандовете за обувки сред жените в целия свят.

Убийствени токове:

Обувките Manolo Blahnik обхващат широк спектър от модели – от откровено секси, с безкрайно високи токове, до стилни и изтънчени, но неизменно загатващи за секс. Широк обхват от стотици до хиляди долари често притежаващи емблематични пера, помпони, панделки, мъниста или връзки, но винаги снабдени с токове остри като бръснач.

Източник:kozmetikata.com

Ако този сайт ви допада, можете вземете нашия rss

Етикети: , ,

Скорошни публикации

Връзки