Малко съвети за чиста кожа


Сънят е особено полезен в борбата срещу акнето. Опитайте се поне за седмица да спите поне по 6-7 часа и то през нощта и ще бъдете удивени как само след няколко дни кожата ви ще изглежда много по-свежа и чиста.

Едно от най-добрите решения е Ретинол А, особено за хора, които живеят извън големия град, сред природата. Можете да го намерите във всяка аптека. Той ще направи кожата ви нежна и гладка, а местата с акне скоро ще се олющят, ще заздравеят и ще изглеждат отново добре.

Ако дори след като приемете нужната доза сън, акнето все още ви тормози, започнете да сменяте калъфката на възглавницата си на всеки 2-3 дни. Така ще предпазите лицето си от полепналата по нея мръсотия.

Използвайте по-натурални продукти, не прекалявайте с тежките препарати, защото понякога те могат да влошат проблема. Например, някои от кремовете и лосионите срещу акне, изсушават кожата прекалено много и това я кара да работи допълнително, за да произвежда още повече себум.

По-добре е просто да полагате редовни грижи за почистване на лицето всяка вечер, за да може през нощта кожата да диша спокойно. На сутринта измийвайте с хладка вода. Така си осигурявате свежа и добре почистена кожа за целия ден.

Когато пъпката е доста забележима, бомбардирайте я още веднага. Купете си от препаратите против акне, които заличават досадното петно само за ден. Повечето подобни кремове обаче се измиват доста трудно, така че най-добре е след това да използвате хубава маска за лице. Тя ще почисти остатъците от акнето без да раздразни кожата ви.

Снабдете се с качествен коректор. Не го приемайте като грим, а като необходимост. Ако купите подходящия за вашата кожа коректор, ще се чувствате много по-самоуверени с него.

Можете да си вземете коректор-стик само за спешни случаи, но тогава нека той бъде от по-добрите и по-дългодействащи. Уверете се обаче, че на него има надпис “non-comedogenic” и го използвайте само в по-спешни случаи.

Ако само от време на време имате по една-две пъпки, избягвайте силните измиващи препарати против акне, защото е възможно те да влошат състоянието на кожата ви. По-добре забравете за силно изсушаващите препарати, и заложете на обикновена измиваща пяна.

Дори да решите да пробвате само един от горните съвети, веднага ще забележите, че кожата ви ще придобие много по-добър вид. Така че, просто опитайте.

Източник: kozmetika-zdrave.com

Ако този сайт ви допада, можете вземете нашия rss

Етикети: , ,

Скорошни публикации

Връзки