Колекция пролет-лято 2010 от Евгения Живкова


jeni-dolu-250-425Дизайнерката Евгения Живкова представи своята най-нова колекция за сезон пролет-лято 2010 – “Нова еманципация”.

Колекцията бе съставена от хитови 65 облекла, разпределени в 9 теми. Силуетът е свободен, дори безгрижен и провокира чувствителна женственост – блузи, туники, свободно падащи рокли, обгръщащи тялото. Тази визия се допълва от ефирните материи, които са използвани – копринен шифон и копринен сатен.

Саката са разнообразни, част от тях следват своя собствена линия, напомняща на блейзърите, които се съчетават с поли, панталони бричове и рокли. При тях са характерни вградените биета и ширити.

Друг основен елемент при саката са шал яките и саката без ревери, подчертани с различни срязвания, при които раменете са фиксирани с подплънки. За този силует на саката са характерни 3/4, къси ръкави и сака без ръкави, напомнящи мъжки жилетки.

Блузите и бюстиетата са свободни и небрежни, изработени от ефирни материи, с набори и чупки.

Голямо разнообразие цари в кройките на полите и роклите, чрез които е изразен романтичния стил.

Някои са с формата на лале, други имат волани, но задължително присъства и класическата права пола. Наблюдава се умерена тенденция към леко скъсяване, но доминират дължините около коляното. При полите и роклите са актуални също и драпериите, чупките и наборите.

Панталоните са прави, тип „морков”, също и широки панталони „а ла Марлене Дитрих”, панталони 7/8, къси панталонки и панталони наподобяващи бричове.

Официалната тема в колекцията са сатенените рокли (къси и дълги), бюстиетата и панталоните с вградени ресни и дантела, които следват линията на тялото.

Оригинални детайли в “Нова еманципация” са ръчната бродерия на мъниста, апликации от змийска кожа и дантела. На мода са различните ширити и биета, апликирани върху дрехите, както и бродираните емблеми.

Източник: az-jenata.com

Ако този сайт ви допада, можете вземете нашия rss

Етикети: , , , , , ,

Скорошни публикации

Връзки