Как да изглеждаме по-млади-съвети


За да изглежда всяка жена красива и привлекателна, много важна роля за нейната визия играе макиажа и прическата.

Ако фон дьо тенът ви и пудрата се разтичат и стават на прах, това е знак, че трябва да преминете към по-прозрачна и лека тонална основа. С възрастта порите на лицето се разширяват и гъстата тонална основа се набива в тях, като ги разширява и ги прави по-видими.

Използвайте лека тонална основа и я нанесете на тънък слой. През деня можете да я спестите, като я заместите с лек хидратиращ крем, който да е основа за грима ви.

Винаги използвайте хидратиращ крем или гел като основа за грима си. Той ще освежи кожата ви и козметиката ще се разпредели гладко и няма да се набие в порите и бръчките ви.

Когато кожата започва да остарява – това се случва след двадесет и осмата година – тя започва да губи свежия си вид и сиянието си, става бледа или придобива сивкав цвят.

Можете да поправите това, като използвате тонална основа в топли тонове или добавите малко течен бронзант към любимата си основа. Ако не използвате основа, нанесете малко руж в прасковен или розов цвят.

С възрастта клепачите натежават и започват да се нагъват или да провисват. За да ги повдигнете визуално, нанесете светли сенки върху голяма част от повърхността на клепачите, до веждите и използвайте очна линия за горния си клепач. Нанесете я много фино, а във външния ъгъл на окото леко я размажете, като я повдигнете нагоре.

Създайте илюзия за стегнатост – нанесете тонален крем или пудра със сияен ефект, по-светъл от основата ви. Нанесете го върху скулите си, горните клепачи, на които няма сенки, централната част на челото и под долната устна. Тъмна матова основа използвайте за шията и външната част на бузите.

Винаги поддържайте веждите си в изряден вид. Добре оформените вежди ще ви подмладят поне с пет години. Коригирайте формата им поне веднъж в седмицата.

Не пренебрегвайте маникюра. Поддържаните нокти, покрити с не много ярък лак, правят ръцете по-млади. Забравете за тъмните червила. Те състаряват и най-младите жени. Използвайте розови, прасковени, ягодови или полупрозрачни кафяви нюанси.

Прическата също може да ви подмлади. Правилото, че колкото сте по-възрастни, толкова по-къса трябва да е косата ви, отдавна не е актуално. Следете само корените ви да не избиват в бяло и избягвайте ситните къдрици.

Късата прическа подчертава недостатъците на не особено младото лице – торбичките, отоците, провисналите бузи и двойната брадичка. Прическа, която е с няколко сантиметра по-дълга от линията на челюстта, отвлича вниманието от лицето.

Не мийте главата си твърде често. Това измива боята от косата и я изсушава. С възрастта кожата на главата произвежда по-малко мазнина, затова мийте косата си не по-често от веднъж в седмицата.

Изсветлете косата ви. Русите и светлокестенявите коси освежават лицето и омекотяват резките черти. Ако не искате да боядисате цялата си коса, изсветлете поне няколко кичура, които са близо до лицето.

Източник: ezine.bg

Ако този сайт ви допада, можете вземете нашия rss

Етикети: , , , , ,

Скорошни публикации

Връзки