Изборът на парфюм


fragancesПри избора преди всичко трябва се определи групата. На младите момичета не се препоръчват парфюми с тежък аромат. Те са предназначени за жени със смугла кожа и тъмни коси. Обратното, блондинките със светла кожа би трябвало да предпочетат парфюми с цветен или свеж аромат. Цветните парфюми не подхождат на жени спортен тип.

В парфюмерийната промишленост се използват различни ароматични вещества: амбър, мускус, сандалово дърво, цибет, смоли и различни вещества, извличани от цветя, растения и др. Наред с “чистите ” аромати, в съвременната парфюмерия се използват смеси от различни масла и екстракти, за да се получат така наречените фантазни парфюми.
Съвсем несериозно е да си купите един парфюм, само защото вашата приятелка ви го е препоръчала. Парфюмът трябва преди всичко да подчертава индивидуалността на жената, затова решаваща роля играе собственото обоняние.
По типа аромат специалистите делят парфюмите на 5 основни групи : леки, тежки, цветни, тревни и свежи.
Когато се избира парфюм, трябва да се има предвид възрастта, а също и общественото положение. В делова обстановка са неуместни екзотичните аромати. Те подхождат повече за празнични случаи.

Ако този сайт ви допада, можете вземете нашия rss

Етикети: ,

Скорошни публикации

Връзки