И кои каза: 1..2..3… 12!!!


444442Като едно от най-важните събития в живота на всеки е абитуриентския бал! И като такова събитие, то е един вид официалното  встъпване в живота. През годините това изживяване е било ту неглижирано, ту пък издигано в култ, докато в днешно време това е приказна нощ, в която момичетата се превъплъщават в своите идоли или образи, пред които благоговеят.
За да се постигне това подготовката, естествено, започва няколко месеца преди голямото събитие, но най-важни за перфектната визия са последните седмици или още казано обратното броене от 4 към 1.

Остават 4 седемици до Бала
През това седемдневие е добре да се започнат процедурите, които изискат повече време, за да се видят резултатите и такива, които са по-продължителни като период на успокояване на страничните ефекти.
Пет неща, които са по-сериозни като процедури за оформяне и разкрасяване и изискват по-дълъг период за възстановяване. За това ако сте решили да се подложите на някоя от тях преди бала е подходящо да си отделите по-дълъг период за резултата.

Пилинг

Ориенталски пилинг
Процедурата се извършва в турска баня. След предварително напарване в нея, се подготвя тялото и Ориенталски пилинг – кесепо-специално  кожата за предстоящата ексфолиация, т.е. премахване на повърхностния слой мъртви клетки. Под въздействието на парата и топлината порите на кожата се отварят и се изхвърлят всички токсини. Пилингът се осъществява със специална копринена ръкавичка и нежни масажни движения.

Химичен пилинг
При химичния пилинг се постига изглаждане и подобряване вида на кожата чрез отмахване на повърхностния й слой с помощта на различни химични препарати. В основата на различните препарати за химичен пилинг са киселините. След химичен пилинг с Трихлороцетна киселина се налага предпазване на кожата от ултравиолет за около 30 дни след процедурата. През цялото време кожата се протектира и със защитни кремове с висок фактор на защита. Най-подходящо време за химичен пилинг е есенно-зимния период поради по-слабата слънчева радиация. И въпреки това най-добре е да се доверите на предложенията на експертите, те ще ви предложат най-подходящото за вашата кожа.

Стягащи процедури

Дълбокотъканният масаж в тази процедура влияе за тонизиране на мускулатурата и за подобряване еластичността на кожата. Подходяща е за възстановяване на кожата след интензивно отслабване други изменения.

Оформяща терапия за определени области на тялото, като стягаща гелообразна маска на корема, бедрата и седалищните части и обвиване с термоактивно фолио. Масаж на корема с крем с екстракти от приморски бор за елеминиране мазнините. Втори масаж на седалището и бедрата със скулптуриращ серум за оформяне и изглаждане.

Нежна ексфолиация

Ефективно отстранява повърхностния слой от мъртви клетки, ускорява реге- нерацията на кожата, тонизира, стяга и изглажда кожната повърхност. Много подходяща преди и след излагане на слънце и в съчетание с останалите процедури за тяло. Препоръчва се профилактично два пъти месечно за поддържане еластичността на кожата.

Подготовка за епилация

Ако не сте започнали с по-сериозните методи на лазерна епилация, то може би най-сполучливия метод е коламаската, направена в козметично студио. Или депилатоарът ако сте решили да свършите това у дома. Но със сигурност за него ще ви трябват поне още две процедури. Защото се оказва, че месец и безкрайно кратко време за започването на по-сериозните процедури за по- трайно обезкосмяване.

Масаж (за удоволствие)

С ягода и шампанско

Вкусен и опияняващ масаж с изкушаващ аромат. Ягодата е изключително освежаващ плод, подходящ за всеки тип кожа, който ще я подхрани в дълбочина, а комбинацията с шампанско е просто класика!

Масаж с папая

Освежаващ плодов масаж с папая за невероятно гладка, мека и подхранена кожа.

Аромамасаж

Масаж с ароматните масла от индрише, роза и сандалово дърво, които хармонизират емоциите и събуждат духа.

Източник: kozmetika.com

Скорошни публикации

Връзки