Chanel 2011-2012 на френската Ривиера


Кинофестивалът  в Кан на френската Ривиера е едно  дългоочаквано събитие. Броени дни преди да стартира фестивала, се състоя представянето  на морската колекция на модна къща „Шанел“, която е достойна за екранните легенди от златния век на Холивуд, съобщи Асошиейтед прес.

колекция дамско облекло Chanel 2011-2012

Манекенки, наподобяващи Марлене Дитрих, преминаха по подиума във вечерни рокли от коприна в цвят слонова кост, обсипани по деколтето с огромни перли. Знойната им походка беше много подходяща за ваканционния шик, който е същността на морската колекция.

колекция дамско облекло Chanel 2011-2012

„Става дума за по-малко пищност, за естествена елегантност“ – каза дизайнерът Карл Лагерфелд. В колекцията преобладават костюми с тесни прави поли и сака с лъскави копчета, плисирани поли и дълги рокли от кремава коприна. Те напомнят много за полите за тенис от 40-те години на миналия век.

Светлите вечерни рокли изглеждат много подходящи за червения килим. Човек може да си представи някоя от звездите в публиката, като музата на „Шанел“ Блейк Лайвли или младата актриса Клеманс Поези, облечени в тях на кинофестивала в Кан.

колекция дамско облекло Chanel 2011-2012

Сред обувките имаше доста странно предложение – съчетание между джапанки и ботуши до коляното. Те изглеждат доста непродаваеми, но с „Шанел“ човек никога не може да бъде категоричен.

Изглежда всичко, което тази модна къща покаже, в крайна сметка се разпродава в магазините. „Това е за жените в Кан, за жените, които носят с банските истински перли и диаманти – каза Карл Лагерфелд. – В крайна сметка не може да носиш изкуствени камъни във водата“.

Източник: actualno.com

Ако този сайт ви допада, можете вземете нашия rss

Етикети: , , , , , , ,

Скорошни публикации

Връзки