Ароматите са възбуждащи


o5464С развитието на науката в сложния процес на съблазняването са въведени допълнителни мощни сили.
Всичко започва с пеперудите. През XIX век френският естественик Фабр открива, че едно насекомо самка привлича десетки други и приписва това действие на химично вещество. През 1956 г. немците определят това вещество – атрактант при копринената пеперуда, а петилетка по-късно тази група получава названието феромони, или „носещи възбуда”.
Скоро стартира синтез и за намиране на човешкия им еквивалент. През 1986 г. американските учени откриват вещества, влияещи върху поведението на човека. Днес специалистите се надяват да „уловят” феромони, които стимулират паметта или способността за обучение. Естествено, най-голяма популярност добиват копулин, андростенон и андростенол – веществата на възбудата. Те се отделят в подмишечните участъци, при носа и устата. Някои парфюмерийни и химически компании правят бизнес от това.
Първият аромат с феромони е Realm Men, създаден през 1993 г. в САЩ от фирмата Егох. Той с нищо не се отличава от парфюмите на средно ниво по това време: сладникава ориенталска миризма с нотки на лавандула, портокал и пачули.
Към него в комплект е създаден и дамски аромат Realm Women, a по-късно и inner Realm, също за жени. Специализираната в производството на феромони компания Love-scent предлага 45 продукта за силния и 25 за нежния пол. В момента най-големият пазар за феромони е Америка.
Ако искате да изпробвате възбуждащите ухания върху себе си, действайте. Преди това обаче трябва да знаете няколко неща. При използването на продуктите, съдържащи феромони, е необходимо да помните, че най-напред тези леки вещества се разтварят бързо във въздуха и трябва често да се обновяват. Също така е добре да се слагат на голо. Трябва да се избягват и антибактериалните пудри, лакът за коса и дезодорантите.

Ако този сайт ви допада, можете вземете нашия rss

Етикети: , ,

Скорошни публикации

Връзки