Красавици и модели срещу анорексията


мода, тяло, красотаМодата, стилистиката, красивият грим, добрият външен вид са значими за много жени и момичета, които всеки ден виждат на телевизионния екран визията на изящни модели, дефилиращи по световните и български подиуми, невероятни красиви тела, стил на обличане и поведение в нашумели сериали.

Стремежът да са красиви на всяка цена, понякога изиграва съдбоносно лоша шега на редица момичета. Това може да доведе до загуба на индивидуален стил или вманиачаване в „тяло-образец“.  За съжаление явлението често се среща при тийнейджърите.

Едно от коварните заболявания, за които се счита, че е рефлекс на тези мании е анорексията. В много случаи се смята, че причина за анорексията е подлагането на диети, свързани с гладуване, но всъщност специалистите твърдят, че корените са в сериозно прихическо заболяване свързано с различни първоизточник, винаги са строго индивидуални и трябва да се разглеждат по този начин. Гладуването или подражаването на модели не е основната причина, а резултат от стремежа да се контролира храненето или моделирането на тялото с фитнес в резултат на стресови и психични проблеми от живота на по-младите.

В борбата срещу анорексията се включват семейства на потърпевши, известни лица от българската мода и медии.

В края на 2008-ма година, за осми пореден път Българският моден канал избра рекламното си лице чрез гласуване на телевизионните зрители. Фаворитката Мария Христова от Благоевград учи в Частна английска гимназия „Уилям Шекспир“ в София. Голямата й мечта е да стане топ модел, но изборът на темата за първата й фотосесия за единствения годишен телевизионен календар  “Борбата срещу анорексията“ не е случайна. Осемнадесетгодишната красавица вярва, че хранейки се добре всички можем да сме красиви. Затова е позирала с огромен шоколад, който самата тя обожава. /Kliuki.net

Ако този сайт ви допада, можете вземете нашия rss

Етикети: , , ,

Скорошни публикации

Връзки